Plug-in hybride Audi A3 Sportback

Krachtiger en efficiënter dan ooit

Audi A3 TFSI e, een plug-in hybride. Het intelligente aandrijfmanagement zorgt in de dagelijkse praktijk voor optimale efficiëntie, krachtige recuperatieprestaties en emissievrij rijden over lange afstanden. De elektrische actieradius is ruim verdubbeld tot 143 kilometer.

De Audi A3 Sportback TFSI e biedt keuze uit twee aandrijfvarianten

  • de 40 TFSI e met 150 kW/204 pk
  • de 45 TFSI e met 200 kW/272 pk.

Ben jij geïnteresseerd in de Audi A3? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Elektrische range tot 143 km

De vernieuwde Audi A3 TFSI e plug-in hybride is nu uitgerust met een grotere accu, die ook ondersteuning biedt voor snelladen. Dit resulteert in een indrukwekkend elektrisch rijbereik van maximaal 143 kilometer* (WLTP). Dankzij het intelligente aandrijfmanagement worden dagelijkse ritten efficiënter, met krachtige energieterugwinning en de mogelijkheid om lange afstanden volledig emissievrij te rijden.

A3 Sportback plug-in hybride aan laadpaal

Extra boost

De Audi A3 Sportback TFSI e laat zijn sportieve kant zien wanneer de transmissie in de stand 'S' staat. In de 'Auto Hybrid'-modus benut het aandrijfsysteem zijn volledige vermogen en wordt het boost-vermogen geactiveerd. Bij de A3 Sportback 40 TFSI e levert dit een extra 40 kW, die tot 15 seconden beschikbaar is, of zelfs 18 seconden onder ideale omstandigheden. Voor de A3 Sportback 45 TFSI e bedraagt de boost 70 kW, maar is deze maximaal acht seconden beschikbaar, omdat de elektromotor meer vermogen moet leveren om het volledige systeemvermogen te benutten.

A3 Sportback TFSI e aan laadpaal

Intelligent aandrijfbeheer

De aandrijflijn van beide uitvoeringen is geoptimaliseerd voor maximale efficiëntie. De auto start altijd in elektrische modus, zelfs bij temperaturen tot -28°C. Met de EV-knop op het dashboard of via het MMI-systeem kan de bestuurder de elektrische aandrijving prioriteit geven, waardoor de Audi A3 Sportback TFSI e volledig elektrisch kan rijden. In de ‘Auto Hybrid’-modus werken de verbrandingsmotor en elektromotor op slimme wijze samen om de energie efficiënt te verdelen. Daarnaast kan het systeem het accuniveau behouden, zodat er voldoende elektrische energie beschikbaar blijft voor later gebruik, bijvoorbeeld in emissievrije zones.

Slimme recuperatie

waardoor de auto uitrolt of de elektromotor energie terugwint in de uitrolmodus. Bij het remmen zorgt de elektromotor voor vertraging tot ongeveer 0,3 G, wat het merendeel van de dagelijkse rembewegingen dekt. De conventionele remmen komen alleen in actie wanneer harder op het rempedaal wordt gedrukt, met een vrijwel onmerkbare overgang, terwijl de energierecuperatie actief blijft. Tijdens het remmen kan de elektromotor tot 43 kW aan vermogen terugwinnen. Voor het eerst is het in de EV-modus mogelijk om de mate van recuperatie aan te passen met de schakelpaddels achter het stuur, vergelijkbaar met volledig elektrische modellen.

S edition competition

Sportieve uitrusting

De nieuwe Audi A3 Sportback TFSI e-modellen sluiten qua design en features naadloos aan bij de recent vernieuwde A3 line-up. In het interieur vallen ze op met speciale displays die informatie geven over het aandrijfsysteem. De vernieuwde vermogensmeter in de Audi virtual cockpit toont het actuele vermogen, de rijmodus, de accustatus en de actieradius. Daarnaast visualiseert het MMI-display de energiestromen van het hybride systeem.

A3 Sportback plug-in hybride interieur

De Audi A3 Sportback 40 TFSI e biedt keuze uit verschillende uitrustingsniveaus, terwijl de sportievere A3 Sportback 45 TFSI e standaard wordt geleverd als S edition competition, die nog luxer is dan de reguliere S edition. Deze versie is standaard uitgerust met het S line exterieur, inclusief een S-specifieke grille en dakrandspoiler. Het zwarte optiekpakket accentueert de Audi Singleframe-grille, de raamomlijsting en bumpers, en de buitenspiegels zijn uitgevoerd in hoogglans zwart. De Audi-ringen zijn in antracietgrijs. Het sportieve uiterlijk van de '45' wordt verder benadrukt door rode remklauwen en getinte achterruiten.

Binnenin heeft de A3 Sportback 45 TFSI e een sportief interieur met zwarte sportstoelen, aluminiumlook details en dorpels met aluminium inleg, die het dynamische karakter van de auto versterken.

Binnenkort bestelbaar

De prijzen en exacte uitvoeringen van de Audi A3 Sportback TFSI e plug-in hybride worden binnenkort bekendgemaakt.

Houd me op de hoogte
A3 Sportback plug-in hybride rijdend

Nieuws

Meer nieuws

Ik heb interesse

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden van Vallei Auto Groep. Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en het gebruik hiervan is onderworpen aan het Google Privacy beleid en de Googlegebruiksvoorwaarden .