Audi Q6 e-tron: krachtige en duurzame SUV

Audi heeft in maart 2024 de Audi Q6 e-tron onthuld en hij staat sinds juli bij ons in de showroom. Deze premium SUV combineert krachtige prestaties met ongeëvenaard comfort, grote actieradius, slimme oplaadmogelijkheden en een adembenemend design. Bovendien rijd je moeiteloos van Amsterdam naar Parijs in één acculading. De Q6 e-tron vertegenwoordigt hiermee het nieuwste level van elektrisch rijden. Vallei Auto Groep gaat dieper in op wat de Audi Q6 e-tron zo bijzonder maakt.

Direct contact opnemen

Ben jij geinteresseerd in de Audi Q6 e-tron? Neem dan contact met ons op of bekijk direct de voorraad.

Duurzame mobiliteit met de Q6 e-tron

Rijd je elektrisch met Audi, dan kies je voor duurzame premium mobiliteit. Audi heeft verschillende elektrische modellen in het gamma en tegen 2025 zullen er meer dan 30 volledig elektrische modellen op de markt zijn.

logo Audi Q6 e-tron

Rijbereik van 641 km

De Audi Q6 e-tron bevat krachtige elektromotoren en een lithium-ion accupakket met een capaciteit van 100 kWh. Dit levert indrukwekkende prestaties, zowel tijdens het rijden als opladen. De Q6 e-tron levert maar liefst een elektrisch rijbereik van maximaal 641 km. Hiermee zet Audi een nieuwe standaard op het gebied van premium mobiliteit. 

Met deze actieradius zijn lange reizen totaal geen probleem. Onderweg word je ondersteund door de e-tron-routeplanner in de navigatie. Deze neemt het berekenen van de laadstops, het preconditioneren van de accu en andere zaken voor zijn rekening.

achterkant Audi Q6 e-tron

Q6 e-tron: prestaties en comfort

De Audi Q6 e-tron staat bekend om zijn indrukwekkende prestaties. Met een elektromotor die 326 pk kan leveren, accelereert deze SUV van 0 naar 100 km/u in slechts 5,9 seconden en kan hij een topsnelheid van 210 km/u bereiken. Ook met deze krachtige prestaties blijft de Q6 e-tron stil en soepel op de weg. Dit zorgt voor een ontspannen rijervaring. De geavanceerde luchtvering past zich automatisch aan de rijomstandigheden aan. Dit zorgt niet alleen voor optimaal comfort, maar ook voor een verbeterde aerodynamica. Wat een efficiënter energieverbruik betekent.

voorkant Audi Q6 e-tron

Snel en eenvoudig opladen met de Q6 e-tron

Dankzij de 800 volt technologie kan deze elektrische SUV opgeladen worden bij snellaadstations. In slechts 10 minuten kun je genoeg energie toevoegen om 255 kilometer verder te rijden. De accu volledig opladen? In ongeveer 21 minuten is hij van 10 tot 80% opgeladen bij een snellaadstation.

Thuisladen kan via het stopcontact of eigen laadpaal. Hoe snel de auto oplaadt, hangt af van het soort laadpaal én het laadvermogen van de auto. Met de myAudi-app kun je het laadproces gemakkelijk volgen en beheren.

Tijdens het rijden kan er ook stroom teruggewonnen worden. Dit werk je op bij het uitrollen en afremmen. Zodra je het rijpedaal loslaat, wordt het recuperatieniveau automatisch bepaald, maar is ook handmatig met de stuurpaddels handmatig te beïnvloeden.

Q6 e-tron opladen

Een blikvanger op de weg

Het design van de Audi e-tron is een perfecte mix van sportiviteit en elegantie. De strakke lijnen en het gedurfde silhouet zorgen ervoor dat deze SUV een echte blikvanger is. De Q6 e-tron oogt krachtig en zelfverzekerd door het hoge front met hoog gepositioneerde dagrijverlichting. Deze kan optioneel digitale lichtsignaturen tonen. De hoge schouderlijn en dynamisch doorlopende lijn over de flank, die elegant overgaat in de gespierde achterkant, versterken dit beeld. De dynamische achterkant oogt gespierd, zonder een lijntje te veel.

design Audi Q6 e-tron

Bekijk de Audi Q6 e-tron

Premium interieur

Het interieur van de Q6 e-tron is een volledig nieuw interieur concept van Audi. Door het gebruik van hoogwaardige materialen is er sprake van een strakke en futuristische uitstraling.

De panoramisch en elegant gebogen MMI-display is op de bestuurder gericht en lijkt te zweven dankzij sfeerverlichting. Verder beschikt de Q6 e-tron optioneel over een apart display voor de bijrijder. Deze beschikt over een Active Privacy Mode, waardoor de bestuurder niet wordt afgeleid.

De materialen in het interieur zijn duurzaam. Zo bestaan de meeste componenten, bijvoorbeeld de hemel- en stoelbekleding, tenminste voor een deel uit gerecyclede materialen.

premium interieur Audi Q6 e-tron

Ruim interieur

Dankzij het Premium Platform Electric (PPE) is het interieur ruim en gebruiksvriendelijk. De achterbank bestaat uit verschillende delen, namelijk op te delen in 40:20:40. De kofferbak heeft een opbergruimte van 526 liter. Maar met de achterbank plat kan er tot 1.529 liter gecreëerd worden. Bovendien is er 64 liter aan opslagruimte beschikbaar in de frunk onder de motorkap. Handig om de laadkabel in op te bergen.

frunk Audi Q6 e-tron

Stap in en ervaar

De Audi Q6 e-tron is een indrukwekkende elektrische SUV die geen concessies doet op het gebied van prestaties, comfort, design en technologie. Met zijn ruime actieradius en snelle oplaadmogelijkheden, in combinatie met een innovatief interieur, is de Q6 e-tron klaar om de nieuwe standaard te zetten in elektrisch rijden. Stap in en ervaar de Audi Q6 e-tron zelf.

Plan een proefrit

Meestgestelde vragen over de Q6 e-tron

Wat is de prijs van de Audi Q6 e-tron?

Wat is het bereik van de Audi Q6 e-tron?

Hoe groot is de Audi Q6 e-tron?

Wat is de laadtijd van de Audi Q6 e-tron?

Nieuws

Meer nieuws

Ik heb interesse

Foto's inruilauto

Voor een goede taxatie bepaling upload u minimaal 8 foto’s.

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden van Vallei Auto Groep. Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en het gebruik hiervan is onderworpen aan het Google Privacy beleid en de Googlegebruiksvoorwaarden .
Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden van Vallei Auto Groep. Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en het gebruik hiervan is onderworpen aan het Google Privacy beleid en de Googlegebruiksvoorwaarden .