Vallei Auto Groep helpt je graag op weg. Wij zorgen dat je goed voorbereid met een elektrische auto naar je bestemming kan komen. Vallei Auto Groep biedt de slimme laadpunten van Cube. Wij begeleiden het hele proces van je aanvraag tot en met de installatie van het laadpunt en de levering van de laadpas. Daarbij wordt rekening gehouden met de laadbehoefte, de mogelijkheden van de elektriciteitsaansluiting, het laadstation en niet te vergeten de laadmogelijkheden van de auto. Helemaal aangepast op jouw situatie.
Als het gaat om het opladen, ontstaan er al snel de nodige vragen. Daarom beantwoorden wij graag een aantal veel gestelde vragen.
Verschillende factoren bepalen hoe lang het duurt voordat jouw accu is opgeladen. De capaciteit van een accu wordt uitgedrukt in kilowattuur, ofwel: kWh. De fabrikant van de auto bepaalt hoeveel dat is. Ook de type laadkabel, lengte, dikte en het maximale vermogen van de laadkabel hebben invloed op de duur van de laadtijd.Het type laadpaal geeft ook verschillen in de tijd die de auto nodig heeft om vol te laden. Er bestaan in Europa twee typen laadpalen: 1-fase en 3-fasen laadpalen. De eerste categorie wordt voornamelijk gebruikt bij thuis laden De 3-fasen laadpaal wordt het meest gebruikt voor openbaar opladen zoals op kantoor of op een openbaar parkeerterrein. Voor snelladen is een 3-fasen laadpaal ook geschikt. Snelladers zijn onder andere te vinden langs de snelweg. Deze speciale laadpalen doen er zo'n 20 tot 40 minuten over om je auto weer voor 80% op te laden en werken stukken sneller dan een “gewone” laadpaal.
Vallei Auto Groep biedt de slimme laadpunten van Cube. Wij begeleiden het hele proces van je aanvraag tot en met de installatie van het laadpunt en de levering van de laadpas. Dat alles in vijf overzichtelijke stappen.
Nederland telt momenteel zo’n 81.000 (semi-)publieke laadpunten. En dit aantal blijft toenemen. Sterker nog: daarmee heeft ons land de grootste dichtheid van openbare laadpalen van heel Europa. Ben je onderweg? Dan kan je kiezen voor een snellaadpunt. Op de website chargemap kan je een overzicht vinden van alle laadpunten in Europa. Je ontvangt bij aankoop van een elektrische auto een laadkabel. Steek de ene kant van de kabel in de auto en de andere in de laadpaal, en scan je laadsleutelhanger. Als jij klaar bent met werken of 's ochtends opstaat, is je auto weer klaar om de weg op te gaan.
Ja, je kunt jouw elektrische auto opladen bij circa 200.000 laadpunten in Europa.
Heb je een oprit of garage? Dan is een laadpaal zo geïnstalleerd. De laadpalen die Vallei Auto Groep aanbiedt, zijn ideaal voor thuis. Door slimme technologie kun je je auto altijd opladen - ook als je tegelijkertijd bijvoorbeeld de vaatwasser én wasmachine aan hebt staan.
Heb je geen eigen oprit of garage maar wil je wel elektrisch rijden? Veel gemeenten maken het voor eigenaars van een elektrische auto mogelijk om de laadkabel via de stoep op eigen terrein in te pluggen. Zo kun je bijvoorbeeld een oplaadpunt tegen je gevel plaatsen. Er zijn soms wel een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen, en meestal moet je hiervoor een vergunning aanvragen. We raden je daarom aan om dit bij de gemeente na te vragen. Een alternatief is om een publieke laadpaal aan te vragen bij de gemeente voor in jouw straat. Bij voldoende aanvragen zal deze door de gemeente geplaatst worden. Wel zijn de kosten van het laden dan hoger.